Co zjemy podczas XI Uniejowskiego Festiwalu Smaków? Czas poznać menu

1710703929741-01-1536x1229
fot. UM Uniejów

Zbliża się XI edycja Uniejowskiego Festiwalu Smaków. Na pierwszym planie w festiwalowych daniach wystąpią marchew i jajko, jednak o tym, które z nich użyte zostanie w daniu głównym, a które w deserze, zdecydowali sami Restauratorzy. Jakie są ich propozycje?

Do udziału w tegorocznych zmaganiach o tytuł Lilii Smakosza zgłosiło się 8 restauracji. Przygotują one dla Państwa w sumie 16 potraw serwowanych w porcjach degustacyjnych. Za każdą porcję trzeba będzie zapłacić 15 zł.

Akcja degustacyjna „Smakowite spacery po Uniejowie", podczas której będzie można zamówić festiwalowe dania i desery, odbywać się będzie w ciągu dwóch dni: w sobotę (20 kwietnia) w godz. 12⁰⁰-20⁰⁰ oraz w niedzielę (21 kwietnia) w godz. 12⁰⁰-18⁰⁰.

Aby móc głosować na najsmaczniejszą potrawę oraz wziąć udział w losowaniu nagród, należy w Paszporcie Degustatora zebrać 4 pieczątki w kategorii Danie główne i/lub 4 pieczątki w kategorii Deser. Możesz oddać swój głos tylko na danie główne, tylko na deser albo też na obie kategorie – wówczas w każdej z nich musisz zebrać wymagane 4 pieczątki. Pamiętaj, że za jedną kupioną porcję degustacyjną otrzymasz jedną pieczątkę, nawet jeśli swoją porcją podzielisz się z inną osobą. Swój głos możesz oddać na jedną, dwie lub maksymalnie trzy potrawy, osobno w każdej kategorii, wpisując w Paszporcie Degustatora znak „X" przy wybranym daniu.

Paszport Degustatora mogą wypełniać tylko i wyłącznie osoby pełnoletnie. Dane, które w nich podajecie, również muszą dotyczyć osób pełnoletnich. Nie zapomnijcie wpisać daty i złożyć podpisu pod notatką o akceptacji Regulaminu – Paszporty, które nie posiadają tych informacji, nie biorą udziału w głosowaniu i losowaniu nagród. Wypełniony Paszport należy wrzucić do urny najpóźniej w niedzielę do godz. 19.00. Paszporty i urny dostępne będą we wszystkich festiwalowych obiektach.

Do zobaczenia 20 i 21 kwietnia! Będzie pysznie!

Menu poniżej.

Źródło: UM Uniejów

Do rozsmakowania się w marchewkowych i jajecznych potrawach zapraszają: